tirsdag den 16. oktober 2007

Præsidentvalg i Paris

april 21, 2007

10 DSU’ere er lige nu i Paris for at hjaelpe vores franske soesterorganisation MJS med at faa valgt Segolène Royal til Frankrigs naeste praesident. Her er den foerste beretning fra det franske valg.
Vi ankom til Paris torsdag aften, og efter vi blev indkvarteret paa vores hotel, drog vi straks paa kampagne med vores franske vaerter. Cecil, vores franske kontaktperson, bad os tage praktisk toej paa, da vi skulle plastre byen til med plakater, klistermaerker og flyers. Nogen af DSU’erne foelte sig meget inspireret af den aktivistiske stil, og flere havde saaledes iklaedt sig haettetroejer!
Vi koerte kampagne til kl. 3 om natten, og vi var alle meget traette da vi endelig var tilbage paa hotellet. Under kampagnen fortalte vores franske vaerter at der var steder i byen vi ikke kunne tage hen lige denne aften. De havde faaet at vide, at Le Pens folk ogsaa var i byen, og hvis vi stoedte paa dem, ville vi hoejest sandsynligt blive moedt med vold! Derudover kunne de fortaelle, at man skulle vaere varsom, med at rykke andre kandidaters plakater ned, for nogen kom glasskaar i det tapetklister de brugte, for at modstandere ville rive haenderne til blods, hvis de rykkede plakater ned…
Fredag slappede vi af om formiddagen, hvorefter vi moedtes med MJS igen. Der var en kampagne foran en af de store togstationer i Paris, og vi fik delt en masser pjecer ud. Vi hilste ogsaa paa Paris’ borgmester, der, da han hoerte at vi var fra Danmark, fortalte at han kendte Ritt Bjerregaard, og at de havde et godt samarbejde.
Om aftenen, tog vi til Place de la Bastille for at koere kampagne. Det er et af de gode steder at gaa i byen, og efter et par timer lod vi os overvinde af Paris’ lokkende natteliv, og gik derefter paa opdagelse blandt de mange barer…

Ingen kommentarer: