tirsdag den 16. oktober 2007

Vindmøller på taget?

februar 18, 2007

DSU forsøgte sig i weekenden med en ny form for weekendkursus, hvor de politiske udvalg stod for undervisningen. Således havde Internationalt Udvalg også tre moduler i løbet af weekenden.
Mette og jeg havde fornøjelsen af at undervise en gruppe engagerede DSU’ere i miljø- og energipolitik. Det blev en smagsprøve på udvalgets næste tema, der netop handler om global energipolitik.

Motivert af Al Gores film, An Inconvenient Truth, gik debatten løs, og der blev diskuteret vidt og bredt om Folketingets muligheder for at vende udviklingen, og hvad man kan gøre på kommunalt plan. Desuden blev ordet givet frit til mere drastiske løsninger, hvor alt lige fra vindmøller på taget til atomkraftværker (og -bomber!) blev diskuteret.
Det var tydeligt, at globale klimaproblemer og energipolitik hænger uløseligt sammen med Internationalt Udvalgs øvrige arbejde. Bl.a. det solidariske aspekt ved klimaændringerne skal og bør ligge DSU nært. Jeg glæder mig meget til at komme rundt i landet og tage diskussionen med en masse DSU’ere, når vores tema skydes igang.
Indtil da, tak for en god debat i weekenden

ahl

Ingen kommentarer: