tirsdag den 16. oktober 2007

Visions for the Jordanian Initiative

september 29, 2007

Farvet ørkensand i glasflasker, fedtede kager og glitrende armbånd var tre af de ting, vi fik stukket i hænderne fredag aften, da vi ankom til Vallekilde Højskole i Nordsjælland.
I denne weekend afholder Frit Forum et internationalt seminar om ytringsfrihed, demokratisk deltagelse og medier, med det formål at hjælpe deres samarbejdsorganisation JCDC – Jordanian Commision for Democratic Culture – med udgivelsen af et politisk magasin til jordanske universitetsstuderende, kaldet Initiative.
Da vi ankom, havde de andre været i gang siden torsdag. Fredag aften var sat af til et indblik i den jordanske kultur – hvilket indebar en powerpoint præsentation af landet og dets historie, billeder fra det smukke Jordan, smagsprøver samt sang og dans fra Mellemøsten. Senere endte vi inde i højskolens pejsestue, hvor vi drak et par øl og lærte jordanerne at spille bordfodbold.
Dagen efter den festlige jordanske kulturaften blev kick-startet med besøg af Jens Jonathan Steen, ansvarshavende redaktør på Vision, som gav gode råd og delte erfaringer mht., hvordan man laver et godt blad. JJ’s vigtigste pointer var, at man skulle være bevidst om sin målgruppe, være selvkritisk og turde provokere – men på en konstruktiv måde.
Efter en givende debat om visionerne for Initiative samt en lækker frokost, var David Troels Garby, tidl. ekspert i amerikansk politik og nuværende 24-7 skribent på dansk-politik.dk, på programmet. DTG skulle forsøge at give indblik i bloggens anvendelsesmuligheder – what to do and what not to do. Oplægget blev peppet op af de personlige anekdoter, hvilket morede hele forsamlingen – der gik derfra med en række guidelines til, hvordan man opretter og passer en seriøs blog. En blog er nemlig svær at håndtere; den er som et monster eller en baby, kræver konstant din opmærksomhed – ”og den skal hele tiden fodres”!
I aften skal vi se den medieomtalte egyptiske film, ”The Yacobian Building”, som tager mange kontroversielle emner op, såsom homoseksualitet og islamisk terrorisme. Og så skal vi nok ha’ en enkelt Royal Free og et spil bordfodbold som afslutning på dagen
Check internationaltudvalg.dk igen i morgen, hvor vi vender tilbage med et interview med en af de seks jordanere. Hvis der er noget, du gerne vil have svar på, tøv ikke med at skrive i kommentarfeltet, så stiller vi dit spørgsmål i morgen. Hvad får jordanerne egentlig ud af samarbejdet med danskerne? Er det farligt at kritisere kongen? Og hvordan bager man egentlig de olierede kager?!
Jin Borggreen og Mette Hansen

Ingen kommentarer: